Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Ingen julmat. Julbord har vi inte sett skymten av på flera år så vi såg väldigt mycket fram emot jullunchen, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ingen julmat. Julbord har vi inte sett skymten av på flera år så vi såg väldigt mycket fram emot jullunchen, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu är smärtgränsen nådd

Satsar på ny logga - men ingen jullunch.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Socialförvaltningen har ett underskott på 25 miljoner kronor. Trots detta väljer man att byta logga på allt, från ett hjärta till ett annat hjärta. Ingen aning om vad detta kostar men att byta logga på alla trycksaker i datorer, tygpåsar etc. är kostsamt.

Det dras i kvartar och personalen vänder sig ut och in för att dra ner på arbetskostnader.

Härom veckan fick vi som jobbar på gruppboenden ett mejl där det står att med anledning av ekonomin väljer man att dra in en föreläsning samt jullunch som skulle vara vår julklapp från kommunen. Julbord har vi inte sett skymten av på flera år så vi såg väldigt mycket fram emot detta.

Våra kunder har varit på flera julfiranden och julbord, inget ont i det och ingen missunnsamhet heller, tycker alla är värda att få lite uppskattning.

Gränsen är för länge sedan överskriden och missnöje uppstår i personalgrupper när man behandlar sin personal på detta sätt.

Hur vore det att tänka lite annorlunda? Jag vet att profilering av boende finns i tankarna men självklart blir det dyrt då det finns boenden i Varbergs kommun där en av brukarna kräver dubbel bemanning och inte resten. Det är självklart inget man åtgärdar över en natt men där rinner pengarna ut som ett såll. Vi i personalgrupperna gör allt vi kan för att hjälpa till att hålla nere kostnader, vad mer kan vi göra? Jo, vi kan skippa julklappen men en jävla liten lunch är väl inte för mycket begärt på ett år?

Arg och upprörd