Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BSS-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp, skriver insändarskribenten. Bild: Martin Meissner
BSS-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp, skriver insändarskribenten. Bild: Martin Meissner

NPF-barn som vill simma uteslutna ur Varbergs vision

Delaktighet ska gälla alla!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.”

Så lyder verksamhetsidén som kommunens medarbetare ska förhålla sig till i Visionen Varberg – Västkustens kreativa mittpunkt.

Mitt barn har stått i kö till BSS-simskolan sedan ett år, nu har kön upphört och ingen information har gått ut till oss om detta.

Mitt barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, drömmer om att få bada och simma, jag som förälder drömmer om att han ska kunna göra detta utan för många störande intryck och höga ljud, i en lugn miljö och med ledare som har kunskap om autism, social ångest och ADD.

I dag uppfylls inte hans drömmar i enlighet med visionen och den fina tanken om delaktighet och inkludering. Han är utesluten! Min vardag som förälder är inte förenklad eftersom hela situationen gör honom ledsen och därmed hans mående.

När man läser lite fråga/svar i HN så hör man bortförklaringar som ”miss i kommunikationen”, ”det är inte vårt ansvar” och ”kommunen ställde inte de kraven vid upphandlingen”.

Som förälder med ett barn med särskilda behov lägger jag redan oerhört mycket tid på kontakt och möten med skola, bup, habilitering, försäkringskassa, läkare och LSS. Utöver mitt heltidsjobb.

Jag tar för givet att politiker och ansvariga upphandlare och andra involverade tjänstepersoner gör sin del. Dvs inkluderar alla invånarna när till exempel simverksamheten planeras.

BSS-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp. De har olika behov utifrån sin funktionsnedsättning.

Alla ska vara med i vår kommun! Delaktighet ska gälla alla! Alla har drömmar som ska få möjlighet att förverkligas! Att slå ner på de svagaste som inte har en egen röst är skamligt. Och att lägga ytterligare börda på föräldrarna till de här barnen att ännu en gång tvingas ta strid för något som borde vara en självklarhet – det är riktigt svagt!

Besviken förälder i ”kreativa och delaktiga” kommunen Varberg