Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nivån på den politiska debatten behöver höjas

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Politik. Svenska väljare är inte dumma. De inser att man inte väljer parti utifrån enstaka företrädares privata mailkonversationer eller filminspelningar som tagits ur sitt sammanhang. Väljarna vet att Sverigedemokraterna är sverigevänner och aldrig någonsin skulle riskera rikets säkerhet. Väljarna är, i motsats till vad vissa vill påstå, faktiskt insatta i Sverigedemokraternas politik och vet exempelvis att vi länge varnat för hotet från Putin och Ryssland. De vet att vi är demokrater.

Det är med andra ord inte konstigt att vi ökat rejält i opinionen sedan valet 2014 – trots journalisters, oärliga politikers och andra proffstyckares försök att ta fokus från vår politik.

Media ska givetvis granska den politiska makten, men det måste ske på ett seriöst sätt utan dubbla måttstockar. Så är det inte i dag. Exempelvis kunde Stefan Löfven utan större uppståndelse hylla den palestinska Fatah-rörelsen och kalla dem för ”kära systerparti”. Fatah som sprider antisemitisk propaganda, har en egen terrororganisation, al-Aqsa-martyrernas brigader, som mördar judar och betalar lön åt fängslade terrorister som har massakrerat judar.

Någon större allmän politisk debatt om Socialdemokraternas förflutna har inte setts till. På ett sätt är det kanske bra. Oavsett vad Socialdemokraterna stod för på 80-talet och tidigare är det inte samma parti i dag.

Nivån på debatten behöver höjas. Fokus måste hamna på sakfrågor istället för på invektiv. Den viktiga debatten om den svenska skolan, energipolitiken och integrationspolitiken får inte överskuggas av vad en enskild fritidspolitiker skrivit i affekt på Facebook. Inte heller är det relevant för landsbygdspolitiken vad en före detta nationell samordnare mot våldsbejakande extremism skrivit för intyg till sin livvakt.

Kort och gott. Sverige förtjänar ett mer ärligt och jämlikt debattklimat.

Andreas Feymark (SD),

partistyrelsesuppleant, distriktsordförande Halland

Stina Isaksson (SD)

Distriktsledamot Halland