Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man cyklar på Strandpromenaden av exakt samma skäl som de gående går där.  Men att förvisa fotgängarna till ravinen skulle aldrig komma i fråga, skriver insändarskribenten.
Man cyklar på Strandpromenaden av exakt samma skäl som de gående går där. Men att förvisa fotgängarna till ravinen skulle aldrig komma i fråga, skriver insändarskribenten.

Nej till cykelväg i ravinen

Det är dömt att bli en dyr flopp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Detta är tredje gången jag skickar insändare i frågan och jag känner mig uppgiven inför den stora okunnighet som florerar när det gäller den kustnära cyklingen i Varberg.

Jag anropar politikerna om besinning. Att reflektionslöst och automatiskt falla för påståenden om att cyklingen på Strandpromenaden måste flyttas iväg bäddar för grova felbeslut.

Ropen bygger på ovilja mot cyklister och okunnighet om varför det cyklas på Strandpromenaden.

Idén att cyklingen endast utgör förflyttning från A till B, mellan järnvägsstationen och ospecificerade södra delar av staden stämmer inte. Det är ett skenargument eftersom en förkrossande majoritet av cykelpendlarna (likt varbergare i gemen) bor långt öster om nuvarande spårsträckning, och redan har nära till passande och kortare cykelväg till stationen. Man cyklar däremot på Strandpromenaden av exakt samma skäl som de gående går där. Men att förvisa fotgängarna till ravinen skulle aldrig komma i fråga. Varför tror man sig veta bäst utan att fråga cyklisterna?

Förverkligar man den här idén så kommer enorma summor för asfaltering, belysning, underhåll och snöröjning att kastas bort på max något tiotal pendlare, om det nu bor ens så många pendlare i Kurorten. Förläggandet i ravinen innebär att fritidscyklisters tillgång till stränder och sköna vyer stängs av och man får (tvingas?) förflytta sig i en miljö som är både ful och otrygg, inlåst mellan start- och ändpunkter man inte avsett besöka. Det är dömt att bli en dyr flopp, vilket en ordentlig utredning självklart skulle visa.

Sträckningen utgör vidare del av Kattegattleden, och en sådan åtgärd skulle dramatiskt sänka attraktiviteten för genomresande cykelturister.

Så sätt stopp för de här dumheterna innan det är försent!

Lars