Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den hårda och åtstramande flyktingpolitiken som SD driver leder till att det blir allt svårare för barnfamiljer att återförenas, skriver insändarskribenten. Bild: Tore, Meek
Den hårda och åtstramande flyktingpolitiken som SD driver leder till att det blir allt svårare för barnfamiljer att återförenas, skriver insändarskribenten. Bild: Tore, Meek

Nej, jag är inte hatisk mot SD

Men jag avskyr rasism och främlingsfientlighet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Det är tydligt att du är hatisk mot vårt parti

Du skriver:”Det är tydligt att du är så hatisk mot vårt parti och att vi aldrig kommer vara överens och det är sorgligt med tanke på din bakgrund som politiker”.

Nej, Sara, jag är inte hatisk till SD men jag avskyr rasism och främlingsfientlighet som splittrar vårt samhälle i ”vi och dom”. Jag blir livrädd och illa till mods när ett parti som SD gör anspråk på att tala om vem som är svensk och inte svensk. Enligt Björn Söder (SD) har judar och samer minoritetsställning i Sverige för att de inte är svenskar.

I dag har drygt 25 procent av personalen inom vård och omsorg utländsk bakgrund. Tack för att ni kom och berikar vårt land. Kärlek föder kärlek och hat föder hat. Kärleken är närande och hatet är tärande. Jag tror inte att de som känner mig upplever mig som hatisk. I drygt trettio år har jag har jag genom Rädda Barnen engagerat mig till stöd för flyktingfamiljer och i synnerhet barnfamiljer. Det började med kriget på Balkan och nu senast stora flyktinggrupper från bl a Syrien och Afghanstan. Den hårda och åtstramande flyktingpolitiken som SD driver leder till att det blir allt svårare för barnfamiljer att återförenas. Det är barnen som drabbas i första hand och det strider mot ”Barnkonventionen”

Du skriver: ”Avslutningsvis, du nämner att sätta svaga grupper mot varandra , förstår inte riktigt vad du menar? Om något parti vill påverka för att inkludera alla så är det vi Sverigedemokrater i Falkenberg”. Kan du ge något exempel på ditt påstående, Sara?

SD vill dra ner på biståndet med 16 miljarder. Det drabbar de allra fattigaste och mest utsatta människorna i världen. Tusentals barn dör varje dag på grund av brist på mat, läkemedel och rent vatten.

Biståndet ställer man mot pensionärer i Sverige som skall få mer pengar i plånboken. Snacka om populism, Sara. Pensionärerna är en eftersatt grupp , i synnerhet de med sämst pension, men varför ta av biståndspengarna? Varför inte ta tillbaka förmögenhetsskatten, fastighetsskatten, beskatta kapitalet och kriminalisera skatteflyktingar. Ja se där Sara, då får vi pengar över till biståndet och höjda pensioner till våra pensionärer. Varför är SD så rädda för att höja skatten för de rika?

Per Sjövall

med hjärtat till vänster.