Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I och med nedmonteringen av Kulturskolan riskerar grundskolans elever gå miste om kulturens mångfacetterade land. Bild: Per Wahlberg
I och med nedmonteringen av Kulturskolan riskerar grundskolans elever gå miste om kulturens mångfacetterade land. Bild: Per Wahlberg

Nedmonteringen av kulturskolan är olycklig

Barnakademins elever skulle gå till Kulturskolan, nu nedmonteras den.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Konflikt om kulturskolans framtid" (11/06)

I januari 2018 försökte jag få politikerna att tänka till och rädda Barnakademin, i februari samma år konstaterade jag att det så klart inte hjälpte, nedläggningsbeslutet var ett faktum. Då motiverade man det med att Kulturskolan skulle ta hand om de skolelever som har intresse för kultur i olika former. Och nu är vi alltså inne i nästa steg genom nedmontering av Kulturskolan: man stänger porten till introduktion i kulturens mångfacetterade land hos grundskolans elever, de som kanske bäst behöver den.

Möjligheten att kunna ta del av sång, musik, dans och teater är ju kunskaper och intressen som man har med sig resten av livet! Kommer man inte i kontakt med den världen redan som barn är risken stor att man missar den och där tycker jag att skolans ansvar är stort. Ungefär som att vi kommit till insikt om hur viktigt det är att lära barn läsa böcker - det blir mycket lättare att ta med sig den vanan in i vuxenlivet.

Jag hoppas att politikerna verkligen tänker igenom detta beslut och vilka följder det kan få för många barn och ungdomars framtid!

Siv Qvarfordh

ordförande i Falkenbergs Kultur- och hembygdsförening