Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Adam Ihsel/TT
Bild: Adam Ihsel/TT

Namnbytet minskar kostnaderna – även för Varbergs Bois

Kommunstyrelsens ordförande om Påskbergsvallens nya namn.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hej Börje! När det stod klart att Varbergs Bois herrlag var klara för allsvenskan så var en upprustning av Påskbergsvallen nödvändig, för att laget skulle tillåtas spela sina hemmamatcher i Varberg.

Investeringarna som var nödvändiga innebar ökade driftskostnader, som godkändes av kommunfullmäktige den 21 januari 2020. Fullmäktige beslutade även att den ökade driftskostnaden skulle finansieras genom att Varbergs Bois fick en högre hyra för anläggningen. I samband med detta beslut var Varberg Energi först ut med att erbjuda ett sponsringsförslag med ett namnbyte som motprestation, vilket vi tyckte var en god idé. Mediavärdet för att döpa om Påskbergsvallen beräknades till 650 000 kronor per år. Värdet på namnrättigheten kommer kommuninvånarna till del genom att intäkten från bolaget minskar kostnaderna, vilket också förde med sig att Varbergs Bois hyreskostnad minskade.

Varberg Energi är en trygg samarbetspartner och är dessutom ett namn med tydlig Varbergsanknytning. Vi var och är måna om att sponsorn ska ge positiva associationer och ha en tydlig koppling till Varberg. Bolaget har också nytta av det i sin marknadsföring vilket leder till ökad lönsamhet, vilket är positivt för Varbergs kommun som ägare.

Det är i dagsläget inte aktuellt att byta tillbaka till tidigare namn.

Med vänliga hälsningar

Ann-Charlotte Stenkil (M)

kommunstyrelsens ordförande