Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Christofer Bergenblock (C). Bild: Annika Karlbom

Naivt och rättsvidrigt förslag

Kommunala tjänstemän och politiker ska inte agera domare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vi är tydliga med att terrorister inte är välkomna"

Olle Hällnäs (SD) fortsätter att måla plakat istället för att bedriva politik som leder någon vart och det står honom naturligtvis fritt. Att förslaget han lagt fram är både naivt och rättsvidrigt bekommer honom fortfarande inte utan det viktiga är att han kan måla upp en bild av sig själv som handlingskraftig. Sanningen är dock att det inte finns någon som helst kraft i det han föreslår. Därav benämningen plakatpolitik.

Om man kunde stoppa terrorister från att komma till en kommun genom att skriva i ett politiskt protokoll att de inte är välkomna, så hade alla Sveriges kommuner naturligtvis gjort det med glädje. Problemet är bara att en sådan åtgärd inte är handlingskraftig utan enbart naiv.

Om Hällnäs på fullt allvar menar att kommunens handläggare på socialtjänsten ska sitta och göra egna bedömningar av vem som är brottsling eller inte vid sidan av rättssystemet så har han och SD en väldigt unik syn på begreppen lag och ordning. En av anledningarna till att Sverige kan kalla sig för rättsstat är att vi har ett fungerande rättsväsende som inte tillåter vare sig politiker, kommunala tjänstemän eller folkmassor att agera i domstolarnas ställe.

Den som återvänder till Sverige efter att deltagit i terrorverksamhet ska självklart lagföras och dömas i svensk domstol och i enlighet med svensk lag. Däremot ska inte våra kommunala tjänstemän eller nämndspolitiker agera domare. Det tror jag att de flesta förstår och håller med om.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd

LÄS MER: Vem vill ha terrorister i närheten?