Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Målet är att attegattleden ska bli en säker och attraktiv cykelled även på de sträckor som behöver förbättras. Bild: Michael Probst
Målet är att attegattleden ska bli en säker och attraktiv cykelled även på de sträckor som behöver förbättras. Bild: Michael Probst

Några sträckor på Kattegattleden kan förbättras

Regionen svarar på kritiken mot cykelleden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på insändaren ”Kattegattleden – en byråkratisk härdsmälta

Tack för era synpunkter angående Kattegattleden. Vi på Region Halland har precis samma mål som ni har – att få till en säker och attraktiv cykelled. Kattegattleden är en turistsatsning som har ökat antalet internationella besökare i Halland. Den har också lett till att vi fått flera mil cykelled utmed kusten, som annars inte hade funnits idag.

På Region Halland är vi väl medvetna om att några sträckor kan och bör förbättras. Vägen norr om Steninge är i nuläget en prioriterad sträcka, men det är komplext att arbeta med infrastruktur. Många aktörer med olika ansvarsområden är inblandade: utöver Region Halland även Trafikverket, kommunerna, Länsstyrelsen och inte minst privata markägare.

Vi håller med om att sänkt hastighet på sträckan är ett första steg och har tagit initiativ till detta. Ansökan måste dock göras av Trafikverket och frågan avgörs av Länsstyrelsen. Vi har stora förhoppningar om att vi tillsammans ska kunna förbättra trafiksäkerheten och föra en konstruktiv dialog i frågan.

Ann-Mari Bartholdsson

näringslivschef, Region Halland