Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) med supportrar från Moderaternas Ungdomsförbund, MUF, efter TV4:s Duellen. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) med supportrar från Moderaternas Ungdomsförbund, MUF, efter TV4:s Duellen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Moderaterna störst bland unga – framtiden ser blå ut

Missnöjet mot den förda vänsterpolitiken i åtta år har självklart satt sin prägel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Moderaterna behåller sin position som största parti bland unga i Sverige och även lokalt i Varberg. Missnöjet mot den förda vänsterpolitiken i åtta år har självklart satt sin prägel. Det finns dock fler reflektioner att göra, ungdomar är inte bara emot, de är också för.

"Generation Greta" utmålades som en vänster-/miljörörelse vilka skulle ta Miljöpartiet till nya höjder, så blev det inte. Bryr sig unga inte om miljön? Jag menar motsatsen. S- regeringen har de senaste åren anammat en vänsterradikal miljöpartistisk doktrin där kärnkraft ska bekämpas till varje pris. Icke planerbara energikällor ska öka utan planerbar baskraft som till följd sänker effekten och överföringskapaciteten från norr till söder. Gör Sverige indirekt mer beroende av rysk gas och direkt mer beroende av fossilbränsledrivna generatorer som bränner hundratusentals liter olja om dagen. Alternativet är en ansvarsfull miljöpolitik där vi säkrar billig, stabil elförsörjning över lång tid. Moderaterna har gått till val på kärnkraft, ungdomarna har sagt sitt. "Generation Greta" ser att utan moderat miljöpolitik blir det rysk gas och generatorer som drivs på olja. Utan Moderaterna blir det ingen elektrifiering. “Generation Greta” gick ut i strejk för klimatet, Moderaterna svarade och kommer nu leverera i regeringsställning.

Moderaterna är partiet för framtiden. Det ska löna sig att jobba och att ha jobbat. Moderata ungdomsförbundet har förslagen för ungdomen. Första miljonen intjänad skattefri, sänkt skatt på Investeringssparkonto. Storsatsa på BUP för att korta köer, därmed förbättra den psykiska hälsan och mycket, mycket mer.

Moderaterna är partiet för ungdomarna. Vi värnar utbildning, sparande, sänkta skatter och ansvarsfull miljöpolitik. Vi vill ge kommande generationer de bästa förutsättningarna. Ungdomar ser vad vi vill göra och resultatet är att vårt förtroende ökar bland unga.

Framtiden ser blå ut. "Vi måste lyssna på ungdomen" har aldrig varit mer relevant.

Adam Havasi

ordförande Moderata ungdomsförbundet Varberg