Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaterna – ett säkert kort för ökad trygghet

Vi är partiet för lag och ordning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Falkenberg ska vara en kommun där alla kan känna trygghet. Brottsligheten ska pressas tillbaka med samhällets fulla kraft. Poliserna behöver bli fler i hela kommunen och alla medborgare ska kunna lita på att polisen kommer när man ringer. På de platser där otryggheten är som störst ska kommunen tillse att kamerabevakning och ordningsvakter finns på plats.

Moderaterna är partiet för lag och ordning. Med oss i regering blir det fler poliser, höjda polislöner och hårdare straff. Men trygghetskrisen Sverige nu genomgår kräver arbete på fler nivåer än den nationella. Det förebyggande arbetet är viktigt för att långsiktigt bryta otryggheten och här spelar kommunen en nyckelroll. Den viktigaste insatsen för trygghet på lång sikt handlar om att bryta dåliga vanor hos unga människor i riskzonen. Våra förebyggande åtgärder ska tidigt och tydligt markera mot brott. Ju tidigare samhället reagerar när unga är på väg i en negativ riktning, desto större är möjligheten att bryta utvecklingen.

Vi moderater vill genomdriva ett kraftfullt trygghetspaket i Falkenberg. Vi vill utöka det uppsökande arbete som bedrivs gentemot unga, för att tidigt kunna hjälpa de som riskerar att hamna på glid. Vi vill förstärka verksamheten med fältassistenter och se till att de kan möta unga under fler tider på dygnet och i hela kommunen. Vi vill fullt ut stödja polisens arbete med att förebygga och störa brottslig verksamhet i de områden i kommunen där otryggheten är störst. I dessa områden vill vi också införa kamerabevakning för att förebygga brott och ge polisen större möjligheter att lösa de brott som ändå begås. Att öka tryggheten för falkenbergarna kommer vara högt prioriterat för en moderat kommunledning.

Michael Svensson (M)

Ninni Gustavsson (M)

Niklas Liljeroth (M)

Filip Bertilsson (M)

Göran Janko (M)