Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) talar under partistämman i Västerås. Bild: Linus Svensson/TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) talar under partistämman i Västerås. Bild: Linus Svensson/TT

Moderat symbolpolitik manar till eftertanke!

Som ett byte till högertrafik på en trefilig Autobahn där M, SD och KD tar varsin fil.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Moderaternas stämma är över och de har säkert haft en godare stämning än på länge då känslan av ”nya M-vindar” och en allt blåare himmel visar upp sig mellan de allt osäkrare (L)ågtrycken som (S)tack- och (C)umulusmolnen för med sig från sin horisont.

Det som är viktigt att notera i sammanhanget är att Moderaternas ”nya” självförtroende inte enkom är positivt eftersom man kan se en tydlig förenklingsstrategi i de förslag som åtminstone kommer allmänheten till del där det är mer svartvitt än någonsin i det som basuneras ut från de på stämman alltmer agiterande moderata stämbanden.

Fokus ligger på förbud, tillträdesförbud, slöjförbud, hårdare straff, som vanligt sänkta skatter , lägre bidrag, ingen ska leva på andras bekostnad, nolltillväxt är katastrof för klimatet, krossa monopolet, mera kärnkraft listan kan göras lång.

Moderaternas tydliga förenklingar av komplexa problem,som således kräver komplexa åtgärder kan tyckas vara harmlösa, men i tid där vi sannolikt står inför en snar lågkonjuktur med trolig börskrasch, nya folkomflyttningar av flera anledningar ett allmänt oroligt världsläge et.c. så är dessa förslag exakt det som många vill höra när man önskar snabba åtgärder i svåra tider.

Om man då betänker att Moderaternas ”storebrorsparti” Sverigedemokraterna (i många väsentliga frågor), är uppe och nosar på förstaplatsen i senaste opinionsmätningarna är det sannolikt att vi får ytterligare en förskjutning av politiken till ett icke önskvärt håll där lösningsfokus inte är i vi-form utan i ”vi- och domform.” Vad detta kan komma att innebära kan vi än så länge bara spekulera om men resultatet av valet om tre år kommer sannolikt att innebära att det blir lätt att bilda regering.

Politiken kommer att byta från vinglig vänstertrafik där den immiga framrutan gör att man är tvungen att köra i mitten för att överhuvudtaget ha en chans att komma fram utan att krocka, till högertrafik på en trefilig Autobahn där M, SD och KD tar varsin fil.

Den enda fråga som är att knäcka är vem som ska få ytterfilen av Åkesson och Kristersson men det tror jag går att lösa på valvakan över en ”egenodlad” finwhiskey som Kristersson snart säljer under eget namn i ”butiken nära dig”

Anders Bernhard