Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vem har behov av att få sin bil besiktigad inom 24 timmar när man har tretton månader på sig, undrar insändarskribenten. Bild: Malin Hoelstad / SvD / TT

Misslyckad avreglering av bilprovningen

Priset har stigit.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Avreglering av bilprovningen 2010 är ett misslyckande för oss bilägare. Konkurrens skulle ge bättre priser och service var argumenten. Det finns ingen priskonkurrens på marknaden utan det verkar vara en överenskommelse mellan aktörerna att höja priserna.

Det vi fått är reklam från olika besiktningsföretag och att man kan få besiktigat sin bil inom 24 timmar. Man bjuder dessutom på kaffe under väntetiden. Vi får nu också hålla ordning på när bilen ska besiktigas där gränsen är 13 månader. Vem har behov av att få sin bil besiktigad inom 24 timmar när man har tretton månader på sig?

Det är ju dyrköpt kaffe då priset på en besiktning stigit med ca 67 % . Priset har stigit från 300 2010 till minst 500 kronor i dag. Hade vi samma prisökning på andra varor så kanske det kommit fram reaktioner.

Ett kilopris: Kaffe på 58,50 kronor, nötfärs 132,80 kronor, julskinka 116,90 kronor, bensin 27 kronor litern, mjölk 15,80 kronor litern, julsnaps 70 cl (Skåne) 392 kronor, en dosa snus 75 kronor. Inga av varorna är vi tvingade att köpa men har du bil tvingas du besiktiga den en gång var trettonde månad.

Inför besiktning varannat år, det äventyrar inte trafiksäkerheten. Ddet är andra faktorer som orsakar trafikolyckor i Sverige.

Flerbilsägare