Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den här kommunen behöver fortsätta att skapa verkliga resultat för invånarnas bästa och inte gå tillbaka till ett politiskt styre med mycket snack och lite verkstad, skriver Per Svensson (S). Bild: Håkan Johansson
Den här kommunen behöver fortsätta att skapa verkliga resultat för invånarnas bästa och inte gå tillbaka till ett politiskt styre med mycket snack och lite verkstad, skriver Per Svensson (S). Bild: Håkan Johansson

Mindre snack och mycket verkstad är vägen framåt för kommunen

Jag kommer alltid att sätta invånarnas bästa framför partipolitiska symbolfrågor.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag engagerade mig första gången politiskt för tio år sen eftersom jag ville hjälpa till att skapa ett bättre samhälle istället för att sitta hemma framför tv:n och Facebook och gnälla. En hel del har hänt sen dess men nu har jag varit kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg i tre år.

För mig är det helt väsentligt att kommunen under mitt ledarskap blir bättre för invånarna på riktigt. Många vet att jag har svårt för oändliga politiska diskussioner och vackra kommunala visionsdokument. Jag vill istället se action och förbättring i verkligheten för de som bor i kommunen.

Den här kommunen behöver fortsätta att skapa verkliga resultat för invånarnas bästa och inte gå tillbaka till ett politiskt styre med mycket snack och lite verkstad. Vi som ingår i den nya politiska ledningen har gjort skillnad i verkligheten. Grundskolan har de högsta resultaten någonsin, förskolan har de minsta grupperna i Halland, hemtjänsten har den femte bästa personalkontinuiteten i landet, det byggs bostäder i hela kommunen och näringslivsarbetet är fortsatt i nationell toppklass.

Jag är stolt över Falkenbergs kommuns resultat men jag är inte färdig. Därför har jag nu meddelat valberedningen i Socialdemokraterna att jag står till förfogande i ytterligare fyra år.

Det växande välståndet i Falkenbergs kommun måste komma alla till del de närmaste åren. Det måste fortsätta byggas bostäder och ges bra skola och omsorg på landsbygden, skolan måste fortsätta utvecklas till en hög nationell nivå, äldreomsorgen ska växa med god personaltäthet, näringslivspolitiken får aldrig sluta utvecklas och socialt belastade stadsdelar måste rustas upp och göras tryggare. Allt ska dessutom ske på ett sätt där vi ställer om till ett mycket mer hållbart sätt att leva och där vi använder våra gemensamma skattepengar på ett ansvarsfullt sätt.

Jag kommer alltid att sätta invånarnas bästa framför partipolitiska symbolfrågor och jag kommer fortsätta jobba framåt med mindre snack och mycket verkstad. Det är mitt vallöfte.

Per Svensson (S)

kommunstyrelsens ordförande