Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Johansson (C) Bild: Ola Folkesson
Ola Johansson (C) Bild: Ola Folkesson

Min roll är att lyssna

Ett oklart parlamentariskt läge.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Jag hoppas alla centerpartister gör uppror"

Signaturen ”Lars” uppmaning åt Centerpartister att göra uppror lär inte göra någon nytta här i Halland och ingen annan stans heller. Vore han själv en del av den rörelse jag själv varit medlem i under fyra decennier hade han förstått varför beslutet att säga nej till den regeringsbildningen är det enda möjliga. Att släppa fram en regering som i varje beslut av betydelse, skulle behöva förhandla med Sverigedemokraterna vore mycket problematiskt för Centerpartiet och för Alliansen. Motiven för det går att läsa i min debattartikel.

Den alliansregering vi vill se, behöver söka stöd över blockgränserna. Vore det inte för att ledarna för de båda stora partierna blockerar varann, skulle det varit möjligt. Den sondering som Annie gjort innebär ytterligare steg framåt, eftersom många olika alternativ har prövats. Bland annat ett som skulle inneburit att vårt eget regeringsalternativ – en utökad Allians, likt den som leder Halland – hade kunnat släppas fram.

Kommande vecka sker en ny omröstning och dess utgång är oviss. Min roll som riksdagsledamot är att lyssna och så långt det är möjligt leva upp till avgivna löften, när Centerpartiet gör bruk av den nyckelroll väljarna givit oss i ett oklart parlamentariskt läge.

Ola Johansson (C)