Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi vill att staden ska tillhöra folket, inte bilarna, skriver Markus Jöngren (MP) och Emma Lindkvist (MP) i sitt nyårslöfte till väljarna i Falkenberg. Bild: Terje, Bendiksby
Vi vill att staden ska tillhöra folket, inte bilarna, skriver Markus Jöngren (MP) och Emma Lindkvist (MP) i sitt nyårslöfte till väljarna i Falkenberg. Bild: Terje, Bendiksby

Miljöpartiets nyårslöfte till väljarna i Falkenberg

Vi är stolta över att tillhöra den styrande majoriteten i Falkenberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi är övertygad om att Sverige kan bättre än att dra ner på ambitionerna i miljöarbetet. Vi vill därför lova våra väljare att vi kommer göra allt för att arbeta för en grön och hållbar framtid.

Även 2021 präglades vårt land av pandemin och de som arbetade inom barnomsorg och äldreomsorg har återigen dragit tyngsta lasset. Att arbeta under dessa förhållanden har mer och mer blivit det nya normala. Barn kan inte hålla avstånd därför bör heller inte de som arbetar inom barnomsorg ha en karensdag. Äldre behöver utvilad personal därför behöver arbetstidsförkortning och tid för återhämtning vara en norm inom kommunens äldreomsorg.

Vi är stolta över att tillhöra den styrande majoriteten i Falkenberg som visat att inlandet och landsbygden är viktig. Fler ska kunna bo på landet och fler ska kunna bedriva ett hållbart jordbruk. Genom att miljöpartiet infört klimatklivet har vi gett bönder ekonomiska möjligheter att ställa om. Att starta en biogasanläggning, eller byta ut det fossila drivmedlet i maskinparken är sådana exempel. Här har kommunen mer att göra för att hjälpa våra Halländska bönder. Genom att till exempel upphandla lokalt och hållbart. Samtidigt fortsätter vi att kämpa för att jordbruksmark inte planläggs och bebyggs.

Falkenberg är en uppskattad turistort och vi vill att de som kommer hit ska få uppleva vår fina kust både norr och söder om staden. Den kustnära bebyggelsen bör utvecklas varsamt och med respekt för naturen och kommunens egen kulturmiljöplan.

Vi ser en stor potential i vår långa tradition av fisketurism och vill att Falkenberg blir ett föredöme inom vattenvård där vi aktivt arbetar för biologisk mångfald och för att få bort vattenhinder i våra vattendrag.

Vi vill att staden ska tillhöra folket, inte bilarna. Därför tänker vi fortsätta arbeta för att cykelvägar och grönstråk måste finnas och utvecklas.

Gott nytt år önskar Miljöpartiet de gröna i Falkenberg via

Markus Jöngren (MP)

ordförande

Emma Lindkvist (MP)

vice ordförande