Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Migrationspolitiken behöver förändras – nu!

Migrationsverkets förläggning i Spenshult är inget bra boende.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på: ”Vi förstår att beskeden påverkar var och en

Migrationsverkets presschef Fredrik Söderberg Bruce hävdar att deras bostäder är tillfälliga och fungerar som inkvartering under tiden som beslut tas och att deras strävan är att ingen ska flytta fler gånger än nödvändigt. Man säger också att man framförallt tänker på barnens behov. Här kan jag inte låta bli att starkt hävda att Migrationsverket inte vet vad ordet tillfällig betyder eller vilka behov ett barn har. Tillfällig innebär kortvarig men ärenden tar minst 5-6 år för att komma fram till ett beslut. Är det verkligen rimligt att ett beslut ska ta så lång tid?

Det finns ett flertal vittnesmål om stora problem med Migrationsverkets förläggningar runt om i landet och ändå tvingas barnfamiljer flytta dit för att "tillfälliga" boenden ska minskas på grund av neddragningar och besparingar. Är detta verkligen lösningen på integration? Att placera flera familjer med invandrarbakgrund på ett och samma ställe ger ingen integration utan snarare segregation och kan inte vara ett humant sätt att hantera människoliv på. Hur ska dessa människor överhuvudtaget kunna integreras i samhället om man föser ihop alla på ett ställe som boskap?

Migrationsverkets förläggning i Spenshult är inget bra boende, de har bara ett litet rum att bo i och det finns problem som droger, bråk, stölder och psykisk ohälsa vilket gör att området tvingas ha vakter för att säkerställa ordningen. Detta är verkligen ingen bra miljö för någon att bo i, allra minst barn, så var finns Migrationsverkets strävan att gå efter barnens behov? Familjer som haft "tillfälliga" boenden har påbörjat sin integration och börjat rota sig och etablera kontakter i samhället, men detta bryr sig inte Migrationsverket om utan istället drar de bort rötterna som tagit tid att rota sig och låter därmed familjerna börja om från början om och om igen. Är det såhär vår strävan med att alla ska behandlas lika och har lika värde ska hanteras? Då har vi inte kommit långt. Gör om och gör rätt Migrationsverket!

Fredrik Skagerfält