Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bygge. Sörse växer och fler ska vi bli, skriver insändarskribenten.

Mer service behövs i utbyggt Sörse

Som en hel liten stad för sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nu bor många på Sörse och fler ska vi bli. Men på en så stor yta med hyreshus har vi ingen mataffär. Hur tänker kommunen om det? Kan vi få hit Lidl t ex? Alla kan eller orkar inte resa till matbutikerna som ligger flera kvarter ifrån. Dessutom har vi rätt långt till apotek och matställen fastän vi är så många boende. Hur planeras för vår tillgänglighet? Bostadsområdet är för stort för att tvingas vara utan bekvämligheter av alla de slag. Varför inte ta reda på vad vi boende önskar av sådan service?

Sörse är som en hel "liten" stad för sig. Men vi som har bott här länge kan konstatera att höghusen gör det dragigare här. Liksom på Söderhöjd, ibland rena pinan.

Centrum är busigare än Sörse, det påstår jag. Har bott här länge och aldrig behövt vara rätt, inte ens kvällar, nätter på promenad med hund. Är det enbart tur?

Synd med de höga hyrorna som gör att många inte har råd att bo modernt. Vet Hofstedt hur kvinnors ekonomi ser ut ens? Ensamma mammors t ex? Inte är det optimalt med långa avstånd till allt heller. Staden ska leva heter det. Här är dött!

Pomperipossa