Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Det är bevisat att man blir piggare och gladare när man tränar. Bild: Anders Wiklund/TT

Mer idrott i skolan!

Det är väldigt bra att röra på sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Ungdomar i Sverige rör sig alldeles för lite. För att det ska ha en positiv effekt måste man röra på sig 60 minuter varje dag. 44 procent av killarna och 22 procent uppnår den nivån enligt centrum för idrottsforskning. Därför ska vi ha mer idrott i skolan!

Det är bevisat att man blir piggare och gladare när man tränar. Det finns väldigt många ungdomar som inte vill röra sig på sig på sin fritid. Därför ska vi införa mer idrott i skolan. Många säger då att ungdomarna inte vill röra på sig så då behöver de inte det, men man måste gå på idrotten. Läraren får tvinga barnen att vara med. Jag tycker att skolan är för rädda för att säga ifrån. Sverige tycker att allt man säger är en kränkning nu för tiden. Det vill jag ändra på. Säg ifrån mer!

Man kan få diabetes typ 2 om man äter skräpmat och inte tränar. Om vi inför mer idrott i skolan kan diabetes typ 2 minska eftersom fler rör på sig.

Att träna är roligt om man hittar något roligt att göra. Det är väldigt bra att röra på sig också. Jag går i innebandy och det tycker jag är roligt.

Därför tycker jag att vi ska ha mer idrott i skolan så att alla barn får röra på sig och må bra!

Pojke från Påskbergsskolan