Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IP-Only har sagt upp avtalen med hundratals abonnenter i södra Halland. Bild: Lina Salomonsson
IP-Only har sagt upp avtalen med hundratals abonnenter i södra Halland. Bild: Lina Salomonsson

Med facit i hand – jag hade rätt om IP-Only

Anmälningar till ARN och uppsagda avtal.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

IP-Only har dragit på sig otaliga anmälningar till ARN, kunde man veta av media. Jag kritiserade avtalet mellan Region Halland och IP-Only när det blev känt. Det var ingen på Regionen som höll med mig. Jag förklarades mer eller mindre som okunnig, och hade totalt fel. Dessvärre har hela upplägget med IP-Only blivit en jätteflopp..

Fibernätet på Årnäshalvön måste göras om. Det blev underkänt av kontrollanten. Schaktningarna måste göras med nätet intakt, dvs inga avbrott på fibern.

Med facit i hand, fick jag väl mer än rätt beträffande avtalet Regionen – IP-Only. Arbetet som måste utföras är beräknat till ca 11,5 miljoner kronor. Frågan som uppkommer är, vem skall betala för fadäsen?

Detta hade inte behövt hända, om det funnits kompetens hos upphandlarna, vilket det sannolikt inte fanns. Dessutom har de stora förespråkarna avgått som politiker, utan att behöva ta ansvar för denna oerhört kostsamma flopp.

Enligt media har IP-Only sagt upp avtalen med hundratals abonnenter i södra Halland, som ytterligare bevis på att avtalet inte skulle kommit till stånd mellan IP-Only och Regionen.

Jag har fått kritik när jag påstått att det kommer att bli, just som det blivit nu. Jag hoppas att HN har någon reporter som kan idka uppsökande journalistik, och granska detta fiasko minutiöst, så någon får stå till svars.

Jag skulle lätt kunna säga: vad var det jag sa.

Lars-Åke Åkesson

LÄS MER: Regeringen ökar pressen på IP-Only