Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I dagsläget med smittrisker är inte lunchserveringar det som är allra högst prioriterat, skriver Erland Linjer (M) Bild: Annika Karlbom
I dagsläget med smittrisker är inte lunchserveringar det som är allra högst prioriterat, skriver Erland Linjer (M) Bild: Annika Karlbom

Matsalarna ska öppnas, men pandemin tvingar till prioriteringar

De personer som behöver hjälp och har rätt till det kommer inte att vara utan mat.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Bengt Johansson, ordförande 24:7

Det kommer då och då en fråga, oftast från 24:7, när öppnar lunchserveringen igen? Socialnämnden har beslutat att lunchserveringarna skall öppnas och lämnat en beställning avseende detta till servicenämnden. Servicenämnden som ansvarar för själva verksamheten har tidigare angivit sista februari som öppningsdatum.

Pandemin slår just nu hårt mot serviceförvaltningen, som har att utföra verksamheten på våra lunchrestauranger. Många i personalen har smittats och olika uppdrag kan inte utföras fullt ut. Prioriteringar måste göras. I dagsläget med smittrisker är inte lunchserveringar det som är allra högst prioriterat.

De personer som behöver hjälp och har rätt till det kommer inte att vara utan mat. Övriga personer från allmänheten som äter på våra dagcentraler har säkert stor förståelse för situationen.

Bengt Johansson, om du missat det, så pågår det en pandemi i samhället, en pandemi som grasserar mer våldsamt än någonsin. Den dagen serviceförvaltningen vet när luncherna kan serveras igen är jag övertygad om att vi alla kommer att få besked om detta.

Erland Linjer (M)

ordförande socialnämnden Varberg