Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tänker ni i socialnämnden beröva de gamla varm, god och vällagad mat? Bild: Pontus Lundahl/TT

Maten är viktig för äldre

Hur kan man ens ta upp frågan?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det är en stor skam att överhuvudtaget ta upp frågan om att ta ifrån de äldre deras möjlighet att få varm mat levererad. Jag kan inte förstå hur socialnämnden ens kan fundera över detta? Det är svårt att få många äldre att äta överhuvudtaget (fråga de fantastiska människor som arbetar i hemtjänsten om ni i socialnämnden behöver mer kunskap). Älvgårdens kök fick priset ”Hallands bästa seniorrestaurang 2018” av Hallands Matakademi. Tänker ni i socialnämnden beröva de gamla varm, god och vällagad mat från t ex Älvgården lär det inte få de äldre att äta bättre. Man vill ju inte tro att det är så ni tänker…..

Dessutom anser jag att socialnämnden bör ta reda på och redovisa den sanna statistiken för kostnaden för matdistribution, d v s hur få det är som endast får mat och inte behöver någon annan omsorg vid lunchtid. Det är ju endast hos de förstnämnda som det kan sparas några pengar? Ska socialnämnden fatta beslut från ett rättvisande underlag måste ni ju rimligtvis räkna bort de äldre som behöver hjälp med en eller flera av följande insatser: medicin vid lunchtid, hjälp med att värma den kalla maten eller att någon sitter med för att de äldre överhuvudtaget ska äta.

Personligen tror jag inte att det är speciellt många som endast får maten utkörd till sig, utan de flesta behöver ändå ett besök från hemtjänsten vid lunchtid, och då kan väl personalen från hemtjänsten lika gärna ha varm mat med sig?

Skärpning socialnämnden i Falkenbergs kommun! Som bekant finns det tre sorters lögner; lögner, förbannade lögner och statistik. Ska ni räkna på ett underlag, så måste det vara rättvisande! Beröva inte de äldre en av de få positiva saker de har kvar genom att spara några enstaka kronor!

Anhörig