Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Många med psykisk ohälsa, äldre personer, eller de som lever i ensamhushåll drabbas om föreningar inte får bidrag.


 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Många med psykisk ohälsa, äldre personer, eller de som lever i ensamhushåll drabbas om föreningar inte får bidrag. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Mötesplatser hotas av nedskärningarna

Många ideella föreningar kompletterar de offentliga.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I förslaget om nedskärningar från Framtid Falkenberg i socialnämndens verksamhet så reagerar jag som Centerpartist och aktiv i olika föreningar starkt mot att verksamhet som inte bedrivs kommunalt läggs ner eller minskas drastiskt.

Risken med att minska bidraget till verksamheter som bedrivs av andra än kommunen, är att det då bara finns öppen verksamhet under kontorstid. Många med psykisk ohälsa, äldre personer, eller de som lever i ensamhushåll är då hänvisade till verksamhet som endast är drivna och bestämda av kommunala tjänstemän. Många ideella föreningar driver verksamhet som på ett bra sätt kompletterar det offentliga genom att ha verksamhet i smått och stort oavsett tid på dagen, eller om det är i tätorten eller på landsbygden. Det är också en demokratifråga att föreningsutbud finns överallt i kommunen.

Jag vet att Centerpartiet värnar om hela kommunen och föreningslivet men funderar över hur Framtid Falkenberg tänker när det läggs ner mötesplatser eller att öppettiderna minskar och att föreningslivets möjligheter på det sociala området drastiskt försämras.

Lena Carlbom (C)