Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

BBadtrappan är inte den mötesplats den en gång var. Bild: Ola Folkesson

Mötesplatsen som försvann

Allt är tvärtom vad det borde vara på badtrapporna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ta bort borden från badtrapporna"

Jag håller fullständigt med insändaren angående badtrapporna och borden!

Hur har man egentligen tänkt när man planerade dessa? Allting är ju tvärtom mot var det borde vara. Sedan många år har den sista badtrappan varit en mötesplats för falkenbergare, sommarfalkenbergare, turister mm. Där man kunde möta gamla kompisar från skolan, fotbollslaget etc etc. Nu är den mötesplatsen borta!

Alldeles för liten, max tre/fyra personer kom kan byta om där samtidigt, förr var det bänkar runt om hela rektangeln vilket gjorde att mer än 20 stycken kunde byta om samtidigt! Hur har ansvariga på kommunen tänkt Arkitekten?

Sedan sätta bord på de som har trappor där man skall bada. Hur har man tänkt då? Undertecknad som är nästan 1,90 har svårt att bara komma in och sätta mig på bänken vid bordet, och sedan byta om är ju inte att tänka på. Speciellt inte om det sitter en barnfamilj där redan och äter ägg- och sillmackor.

Sedan har det tyvärr blivit tävling på morgnarna om vem som kan ”paxa" en platta och ligga där och sola, tre/fyra stycken på medhavda solsängar, vilket ju också försvårar för oss som vill byta om.

Vi lever ju tyvärr i en alltmer egoistisk tid, så skyltar måste nog sättas upp att det är förbjudet att ligga och sola på plattformen.

Vem är ansvarig på kommunen? Vad heter arkitektfirman som har ritat det? Klarar man inte av att rita några badbryggor så klarar man väl inte så mycket annat?!

Termometern fungerade nog inte sammanlagt fem dagar förra året, vem har ansvaret för den? Den fungerade inte första halvan av denna sommaren heller, men började av någon anledning fungera ungefär vid tiden för Wheels and Wings. Av detta kanske man kan dra slutsatsen att kommunen tycker det är viktigare med turisterna än oss falkenbergare?!

Ungefär som i Morup, där är det 70 km genom samhället, så när en Morpepåg eller -däga ska cykla och träna boll så är det 70 km. När semesterfirande svänger upp på vägen efter samhället blir det 60 km sen hela vägen förbi Björkäng.

Badbryggan som inte vann Arkitektpriset