Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Förskola. För att kvalitetssäkra förskolan i Falkenberg hoppas jag satsningen i budgeten kommer barn och pedagoger till del. Bild: Pontus Lundahl/TT

Möten hackar sönder förskoledagen

Någon pedagog är alltid borta.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på Maria Haldestens ledare "Maxtak eller gratisresa?"

" Att stora barngrupper rimmar illa med goda pedagogiska föresatser och individuella utvecklingsplaner säger sig självt. Ju större grupper desto mer reduceras förskoleverksamheten till regelrätt barnpassning"

Detta stämmer absolut men ytterligare anledning till att pedagoger känner av en pressad arbetsmiljö är mängden olika möten som hackar sönder närvaron i barngruppen. Är det inte pedagogen själv som är på mötet så är det någon kollega. Följden av detta blir att arbetsbelastningen i barngruppen ökar ytterligare

Många kompetenta och skickliga pedagoger arbetar i Falkenbergs förskolor men, enligt min uppfattning, är de inte "fria" att arbeta utifrån sin förvärvade kompetens, både teoretiska och erfarenhetsmässiga, utan många pålagor kommer uppifrån. Självklart skall pedagogen följa läroplan mm för att säkerställa individens utveckling och lärande.

För att kvalitetssäkra förskolan i Falkenberg hoppas jag satsningen i budgeten kommer barn och pedagoger till del i det dagliga mötet där pedagogisk dokumentation är ett av verktygen för att kunna se lärandet och utveckla verksamheten.

Monica