Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är en rikedom att Svenska kyrkan finns som en robust del av samhället, skriver insändarskribenten. Bild: Josefin Gustafsson
Det är en rikedom att Svenska kyrkan finns som en robust del av samhället, skriver insändarskribenten. Bild: Josefin Gustafsson

Många röster behövs i Svenska kyrkan

Din röst är viktig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vad är det största hotet i kyrkovalet med nomineringsgrupper under partibeteckning, egentligen?

Den 19 september är det kyrkoval och återigen lyfts röster om att det finns ”rätt och fel” grupperingar som ställer upp med sina kandidater och bl.a anställda inom kyrkan menar att grupperingar som Centerpartiet ska hålla sig ifrån beslutande organ och lämna ansvaret åt de mer rättrogna kyrkbänksnötarna.

I den öppna, pluralistiska folkyrkans teologi måste få rymmas mångfald och olika språk av kyrkosyn, bibelsyn, samhällssyn och människosyn.

Det är en rikedom att Svenska kyrkan finns som en robust del av samhället, en part att räkna med i det offentliga samtalet och som en bärare av trosgemenskap, tradition och kulturarv.

Vi behöver faktiskt ännu mer engagemang och inte färre förtroendevalda som är beredda att ge sin tid för uppdrag inom Svenska kyrkan.

Alla behövs, inte minst för att kunna få fortsätta vara en rikstäckande kyrka där församlingen är den primära enheten och där den grundläggande uppgiften utförs. Nomineringsgruppen C och dess förtroendevalda bidrar till att upprätthålla kyrkoordningens krav om att människor ska komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas.

Det är min övertygelse att många röster och olika tilltal behövs för att uppnå Svenska kyrkans syfte och i en demokratisk uppbyggd medlemskyrka så är det faktiskt medlemmarna som är de som avgör vem som ska få vara med och bestämma i vilken riktning kyrkans ska styras framåt.

Rösta i kyrkovalet – din röst är viktig och gör skillnad!

Camilla W Heurén

förtroendevald och kandidat för Centerpartiet till stiftsfullmäktige i Göteborgs stift