Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Har jag missat något, är cykelbanorna avsedda som parkeringsplatser för budbilar och firmabilar? undrar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson / TT
Har jag missat något, är cykelbanorna avsedda som parkeringsplatser för budbilar och firmabilar? undrar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson / TT

Många märkligheter på en cykeltur genom Varberg

Hur kan en gata mitt i stan vara så dålig?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Cyklade i morse rakt igenom stan där jag bor och passade på att spana på några märkligheter. Började med att cykla hela Bandholtzgatan. Hur kan en gata mitt i stan med den trafiken som är där vara så dålig? I veckan var vi i Jämtland, körde 160 mil och jag garanterar att, inte ens långt in i mörkaste skogen, fanns en väg så dåligt underhållen. När jag sedan kom upp på Platsarna är där alldeles otroligt fint omgjort på gatorna, stensättning, vattenavrinning och ny asfalt för bilisterna. Precis som på nya Strandpromenaden i Apelviken. Förstå mig rätt, jag är mäkta imponerad, men hade det inte varit klokare att dra in lite där och satsa på underhåll av fler gator i stället? Om nu inte skattepengarna räcker till allt menar jag.

Nästa märklighet, korsningen Ringvägen/Bandholtzgatan. Där är det, tro det eller ej, fyrvägsstopp vilket helt klart inte trängt in hos merparten. Det betyder att fordon, såväl cykel som moped och bil, har stopplikt från vilket håll man än kommer. Flera tusen i böter och indraget körkort om man blir haffad. När jag stannat där kom det en bil från varje håll och i mötet en cyklist. Ingen av dem gjorde ens en ansats att stanna med påföljd att cyklisten höll på att bli påkörd.

Till sist, har jag missat något, är cykelbanorna avsedda som parkeringsplatser för budbilar och firmabilar? Tre gånger på hemväg fick jag, ett, stanna och leda cykeln förbi en bil från ett byggföretag, av ren godhet nämner jag inte namnet, två, cykla ut i gatan mot trafiken för att komma förbi en bil från en av stans elfirmor och tre, om igen kliva av cykeln och tränga mig förbi en budbil som levererade en kyl. Dessutom har det flera gånger hänt att jag mött företagsbilar på cykelbanan som blinkat med ljuset för att jag skall flytta mig. Håll er på vägbanorna, de är avsedda för er, inte cykelvägarna!

Ingela Karlsson