Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nybygge. Det ska bli spännande att se vad det är för ovanliga människor som flyttar in i de nya lägenheterna på Sörse.

Många har råd att bo i nya hus

En inte helt ovanlig löntagare klarar hyran.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vem har råd att bo i nya hus?"

"Besviken hyresgäst" ställer frågan vilka "vanliga" människor har råd att bo i nya hus och syftar då på Varbergs Bostads produktion av husen på Sörse. Då motsatsen till "vanliga" är "ovanliga" skall det bli spännande se vilka dessa hyresgäster blir som flyttar in i de nybyggda husen då enlig uppgift alla lägenheter i de två första husen redan är uthyrda.

Men visst är det så att alla har inte råd att bo i nyproducerade hyreslägenheter, alla har heller inte råd bo i bostadsrätt, egen villa eller slott. Dock kan en inte helt ovanlig löntagare hyra en nyproducerad hyresrätt som skribenten säger kostar 9 000 per månad. Med en inkomst på 30 000 per månad får denna person 13 900 över till övriga levnadsomkostnader efter det att skatt och hyra är betald. Om det i stället är två personer som bor i lägenheten och den ene har en inkomst på 30 000 och den andre har en inkomst på 25 000 får de 33 200 över efter det att skatt och hyra är betalt. De kan säkert leva ett gott ekonomiskt liv och även ha utrymme för att spara till annat boende, kanske bostadsrätt, villa, eller varför inte ett eget slott!

"Besviken hyresgäst" har också synpunkter på nyproduktion av hyreshus både vad gäller teknik och ekonomi så jag föreställer mig att skribenten kan få en lysande framtid som expert i något producerande byggbolag.

Bygg mera