Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lyssna på de riktiga experterna, uppmanar insändarskribenten. På bilden: Anneli Bergholm Söder (MSB) Johan Carlsson (GD Folkhälsomyndigheten) och Taha Alexandersson (Socialstyrelsen). Bild: Anders Wiklund/TT

Många är plötsligt experter på corona

Sluta peka på andra och hjälp medmänniskor istället.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Stanna hemma alla som kan", "40-talister får finna sig i en tråkigare tillvaro" och ledaren "Hänsynslösa hallänningar skicka snösmocka från skidresan"

I dessa tider finns många experter angående corona. ”Riktiga” experter som uttalar sig i tv dagligen och som säger till alla människor: Gå ut i vårsolen, ta långpromenader, njut av livet! Det är minst lika farligt att sitta still inne sa Giesecke senast! Sedan kom en ”självutnämnd ” expert på Insändarsidan och påstod: Sitt hemma!!! Det är väldigt vad en del människor tror sig duktiga när det gäller!

Det finns väl ingen grupp som är så utpekad som 40:talister! I coronatider! Man klumpar ihop alla och antingen är man en jättestor egoist eller så är det bara synd om oss! Vi är olika Individer som vi alltid varit.

I Sverige får vi inte sätta grupper i samhället mot varandra, men här är det helt ok!

Det kanske är så här: I alla ”grupper” av människor finns det egoister? Det verkar vara även yngre enligt Maria Haldestens ledarsida 24/3.

Och till Kaarina Larsson (insändare23/3) vill jag säga: Alla människor har väl det väl lite tråkigare i dessa tider, eller? Även du och yngre som är begränsade på många sätt.

Så sluta peka och hjälp ung som gammal som har det svårt i den uppkomna situationen.

Vi får se hur det slutar, och jag säger som den ”riktiga” experten: det här reder vi ut!

Ta fram det sunda förnuftet...tills något annat påbud kommer!

Det är fult att peka finger