Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn SD. Bild: Annika Karlbom
Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn SD. Bild: Annika Karlbom

Märklig särbehandling av ensamkommande

En oansvarig hantering av våra skattepengar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Magstark motion av SD"

Det är högst märkligt att alla partier i fullmäktige särbehandlar just gruppen ensamkommande i förhållande till andra grupper. Finns misstanke om brott skall det anmälas, det är en plikt mot det demokratiska samhället vi lever i och av respekt för de skattepengar vi medborgare betalar in i skatt.

Dessa ungdomar har fått åldern uppskriven av rättsmedicinalverket, en myndighet helt enkelt. Hur Ingela Svensson (V) kan få det till olovlig angivelse är ofattbart! Att agera på vad en myndighet kommit fram till är alltså olovligt enligt en åklagare! För att förklara processen så finns vid misstanke om brott, i detta fallet bidragsbrott, görs en polisanmälan. Vi i kommunen kan ej avgöra huruvida en ensamkommande lämnat felaktiga uppgifter med uppsåt eller ej utan det är upp till polis att utreda. Därefter går en åklagare igenom utredningen och gör en bedömning om åtal skall väckas eller ej och om åtal väcks är det en domstol som avgör om den anklagade bedöms skyldig eller ej. Med grund i en åldersuppskrivning av en myndighet är det för oss omöjligt att få det till olovlig anmälan.

Vi menar att det är oansvarigt hantering av våra skattepengar att inte göra denna polisanmälan då det är olagligt att tillskansa sig fördelar i samhället vid en medveten lögn och vi lämnar det till polis och åklagare att bedöma om så är fallet, inte till aktivister i vänsterpartiet som agerar med känslor istället med förnuft.

Björn påstår att vi har brist på ungdomar, vi skulle hävda att vi har en skev könsfördelning mellan pojkar och flickor i nämna åldersgrupper då det stora flertalet ensamkommande är av manligt kön. Hans Rosling samt professor Valerie M Hudson varnade för att en skev könsfördelning redan 2015 då det skapar problem för samhället. En hel del män blir helt enkelt utan partner och sluter sig då istället samman i enkönade gäng vilka utgör grogrund för våld och kriminalitet. Var är Björns vilja att ta emot fler flickor?

Olle Hällnäs (SD)

gruppledare SD Varberg

Erik Hellsborn (SD)

vice gruppledare SD Varberg