Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergspartiet är kritiska till kommunens bristfälliga hantering av löpande underhåll på kommunägda fastigheter. Bild: Dick Gillberg
Varbergspartiet är kritiska till kommunens bristfälliga hantering av löpande underhåll på kommunägda fastigheter. Bild: Dick Gillberg

Mänsklig planering för Lindgården!

Vi motsätter oss planerna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varbergspartiet motsätter sig planerna på att pausa verksamheten vid äldreboendet Lindgården i Trönninge för en renovering av fastigheten under en två års period. Den beskrivning av renoveringsbehovet som framgår i Socialnämndens protokoll från 2021-12-16 kan inte innebära att en nedstängning av verksamheten är nödvändig. Det framgår att orsaken till att pausa verksamheten är rent ekonomiska, en överkapacitet på av platser på särskilt boende i kommunen. Det är inte rimligt att på dessa grunder välja att orsaka den stora oro och det lidande det skulle innebära för de äldre och deras anhöriga att flytta dessa till helt nya boenden. Det är ett välkänt faktum att det inte är bra att låta äldre och demenssjuka byta miljö.

Varbergspartiet är kritiska till kommunens bristfälliga hantering av löpande underhåll på kommunägda fastigheter. Lindgården är ett exempel på detta, tyvärr inte det enda.

Varbergspartiet utgår ifrån att socialnämnden väljer att ta rätt beslut på torsdag den 27 januari och att det beslutet baseras på respekt och förståelse för våra äldre och sårbara medborgare i vår kommun.

Varbergspartiet