Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För barn med särskilda behov är Veddige simhall bättre än Pingvinen där det är för mycket intryck, menar insändarskribenten.
För barn med särskilda behov är Veddige simhall bättre än Pingvinen där det är för mycket intryck, menar insändarskribenten.

Lyssna på önskemålen om att bevara Veddige simhall

Pingvinen passar inte för alla.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Särsimskolan lades ner utan föräldrarnas vetskap

Jag har följt händelserna kring Veddige simhall under en längre tid då jag själv bor norr om stan och för varje artikel så blir jag mer och mer häpen över kommunen och politikernas ignorans! För inte så länge sedan uttalade sig Stenkil om att hon tror (tror!) att dagens ungdomar hellre vill bada på ett ställe som Pingvinen. Jag är själv förälder till ett barn med särskilda behov och vet tyvärr att en simhall med så mycket intryck som Pingvinen är uteslutet för många. För dem finns det då ingenstans i vår egen kommun att bada. Jag vet också äldre som mått bra av vattengympa i Veddige Simhall men som ej kommer kunna gå i Varberg.

Sen kom artikeln i HN (9/9) som gjorde att bägaren rann över. Uttalanden från Lena Språng (C) kring simundervisning och ansvar är häpnadsväckande! Är det samma person som sagt att de ska tänka utanför boxen när de utreder möjligheter för vad man kan göra med Veddige simhall månne? Alla vi som nyttjar Veddige simhall hade gärna sett att man tänker såpass innanför boxen att man faktiskt lyssnar på våra önskemål om att just bevara vår simhall. Ännu mer känns sådana uttalanden med tanke på hur budgeten spräckts för både Fästningsbadet och Pingvinen, som ju har det gemensamma att de ligger i stan.

Simskolan för barn med särskilda behov läggs ner. Föräldrar i kö på lista får inte ens reda på detta av kommunen. Det är tydligen inte kommunens ansvar?! Inte på ett enda företag jag jobbat på skulle det vara okej att lägga ner en verksamhet utan att ens informera berörda, men för kommunen är det ok. Det är inte heller deras ansvar med simning för det ansvarar skolan för, förklarar alltså samma person som borde ha vett att veta att de just gjort det svårare och dyrare för skolan att göra just detta. Dessutom är det dyrare för skolan att betala för eleven än om eleverna badar själva på fritiden.

Det är så lätt att röra sig med ord som inkludering och allas lika rättigheter, men inget Varbergs politiker har intresse av att leva upp till. Det bevisar de gång på gång i fråga om simhallen och simskolan. Jag undrar om viljan ens finns att behålla simhallen om det går.

Trött medborgare utanför stan