Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberalerna vill driva Restaurang Höjden vidare

Ingen annan än L röstade för att låta lunchserveringen vara kvar, skriver Lena Persson (L), Tobias Carlsson (L) och Cecilia Rönn (L).

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

När alla andra partier i socialnämnden vacklar eller tjurigt står fast vid dumdristiga beslut står L stadigt kvar.

I torsdags var det nämndmöte i socialnämnden. Som ni kan läsa från nämndprotokollet hade vi uppe matserveringen på restaurang Höjden för diskussion.

L föreslog att vi ska ha den kvar och inte stänga ner verksamheten

KD föreslog att man ska utreda och ”om möjligt” ha öppet under utredningens gång.

M föreslog att vi ska stänga ner enligt tidigare beslut.

Det fanns alltså tre beslutsförslag. Vi trodde att C nog skulle stå kvar vid att man inte vill lägga ner verksamheterna. Vi tänkte att S nu hade insett att beslutet de röstade för var dumdristigt och nu välja att rädda kvar verksamheterna. Men nej, ingen annan än L röstade för att låta lunchserveringen vara kvar.

Hur kommer det sig? Efter insändare i HN från C då de skrev ”Centerpartiet vill ha kvar lunchserveringen” där även Christopher Bergenblock(C) har varit tydlig på sociala medier om att ”mat och möte hänger ihop, eftersom vi tror att det bidrar till ett bättre välmående och att man håller sig frisk längre” Vidare skriver Christopher att för att nedläggningen inte ska bli av krävs det att ”andra partier börjar omvärdera beslutet” Men på torsdagens möte stod inte C kvar vid sitt beslut, trots det de påstår i insändare ”Centerpartiet värnar lunchserveringarna”. Hur tänkte ni där Centerpartiet?

Vidare så kivas S och C i gruppen Varberg på Facebook om vem som röstat på nedläggning av vad genom att bifoga protokoll från socialnämndens möte. Det ni ska veta är att L hela tiden värnat LSS, vi ska ha kvar den verksamhet vi har idag i kommunal regi. Liberalerna har hela tiden stått upp för att ha kvar lunchserveringen. Vi står stabilt kvar när det blåser. Man kan lita på Liberalerna.

Vidare så skriver Jana Nilsson (S) i sin senaste insändare ”Pinsamt att ni inte kan ta ansvar för era beslut” att allt beror på att Alliansen har röstat igenom den budget vi har i Kommunfullmäktige. Liberalerna står bakom den budget som är lagd. Vi anser att man hela tiden ska se över sin verksamhet och göra förbättringar i dem. Vi ska alltid värna våra skattepengar på bästa sätt. Det är tack vare 1% effektiviseringskrav varje år som vi bland annat har kunnat göra stora satsningar inom socialnämnden år efter år. Detaljbudget per nämnd görs som Jana vet efter fullmäktiges beslut och det är där detaljerna om vad som ska ändras i verksamheten beslutas. Som vi skrev i vår förra insändare kommer vi aldrig stå bakom dumdristiga beslut som skadar våra invånare och dessutom inte ger den effekt det är tänkt då man i detta fall flyttar stora delar av kostnaden till en annan del inom Varbergs kommuns verksamhet. Att S röstade för det i socialnämnden borde ni ta ansvar för och det är faktiskt pinsamt att ni har så mycket prestige hos er att ni inte kan ändra er när tillfället gavs i måndags.

Liberalerna kommer som vi skrev i vår förra insändare alltid prioritera omsorg, vård och skola.

Lena Persson (L)

ledamot socialnämnden

Tobias Carlsson (L)

gruppledare Liberalerna Varberg

Cecilia Rönn (L)

ordförande Liberalerna Varberg