Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Liberalerna kommer alltid stå upp för minoriteter

Så länge det inte är jämställt avseende kön och sexuell läggning kommer regnbågsflaggan behövas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på: ”Motsatsen till Liberalerna” (27/07/2022).

Vi kommer alltid att kämpa för rättvisa och jämställdhet. Vi behöver inkludera och visa solidaritet och medmänsklighet med alla individer. Regnbågsflaggan står för så mycket mer än HBTQIA+ rörelsen.

De olika färgerna för flaggan symboliserar följande: Rött – Livet, Orange – Helande, Gul – Solen, Grönt – Naturen, Blått – Konst och Lila – Anden.

Så länge det inte är jämställt avseende kön och sexuell läggning kommer regnbågsflaggan behövas.

Precis som att svenska flaggan, EU-flaggan eller minoriteternas flaggor behövs för att belysa de andra värden som är så viktiga för Varberg som demokrati, frihet, fred samt vårt öppna och mångfasetterade samhälle.

Det är dags att SD läser på och breddar sin kunskap kring frågorna. Läser på och sätter sig in i individers behov i samhället. I Varberg ska alla välkomnas och känna sig trygga, såväl på arbetsplatsen som i livet. Det handlar inte om att behandla andra olika, tvärtom. Därför måste kunskapen hos oss politiker och hos våra anställda bli större och bredare. Något som SD uppenbarligen inte vill.

HBTQIA-personer belyser att det fortfarande kan vara svårt i Varberg att leva öppet med sin sexuella läggning med vetskap och rädslan för hur man blir bemött, vad andra tycker och tänker, att kanske bli nedslagen mm. Regnbågsflaggan hör hemma i ett liberalt Varberg. Varberg är en kommun där alla behövs och där vi visar våra frihetliga och inkluderande värderingar.

Victor Hermansson (L)

Kandidat till kommunfullmäktige

Filip Zackrisson (L)

Kandidat till kommunfullmäktige

LÄS OCKSÅ: Motsatsen till Liberalerna