Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En cykelled mellan Veddige och Väröbygden har stått högt upp på önskelistan under mycket lång tid, skriver insändarskribenten.

Lev upp till namnet cykelkommun och landsbygdskommun

Det är dags för en cykelled mellan Veddige och Värö.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

En cykelled mellan Veddige och Väröbygden har stått högt upp på önskelistan under mycket lång tid och många eldsjälar i bygden har engagerat sig och kämpat i många år för att få till stånd en lösning i denna fråga.

Med tanke på utvecklingen i Väröområdet med Värö Bruk, Ringhals, Derome husfabrik, Byaregårdens brygghus, Åkrabergs Trädgård mm och nu en planerad järnvägsstation, i kombination med en mycket positiv utveckling i Veddigeområdet, så är det väl inte för mycket begärt att det anläggs en cykelförbindelse mellan Veddige och Värö.

Varbergs kommun marknadsför sig ju som en cykelkommun. Detta i kombination med att kommunen i flera år utsetts till årets landsbygdskommun, borde väl i rimlighetens namn kunna innebära att man är beredd på att starta upp projekteringen av en miljövänlig förbindelse/cykelled mellan dessa två serviceorter. Projektering/tidplan bör anpassas så att cykelleden kan tas i bruk i god tid innan järnvägsstationen finns på plats.

Det enklaste och billigaste sättet att åstadkomma en sådan förbindelse, skulle nog vara om man lät bygga cykelleden från Veddige (Disseflat) och ansluta mot ”gamla Syllingevägen” (som leder mot Nyebro). Det skulle då endast handla om en sträcka på cirka tre kilometer. En passande sträckning skulle kanske kunna vara att förlägga cykelleden, i lämpliga avsnitt, längs bäcken Syllan.

Dagens situation med den smala, hårt trafikerade väg 850, utan vägrenar och med mycket tät och tung trafik, är inte alls lämpad för cykling för den som har livet kärt.

Nej, nu är det väl ändå dags att vi får denna cykelförbindelse förverkligad, till gagn för såväl kommunikationen mellan serviceorterna, som för klimat och miljö samt för människors hälsa.

Det vore önskvärt att få en reaktion/reflexion från er Varbergspolitiker i denna fråga. Folk i bygden vill gärna veta hur ni tänker och tycker.

Sten Unosson