Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är ödsligt i trapphuset för den siste hyresgästen på Måsen. Bild: Håkan Johansson
Det är ödsligt i trapphuset för den siste hyresgästen på Måsen. Bild: Håkan Johansson

Ledsamt hur sista hyresgästen behandlats

I Varberg kan de ta hand om fastigheterna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Sista hyresgästen på Måsen kämpar för dess bevarande

Efter att ha läst artikeln ”Sista hyresgästen på Måsen kämpar för dess bevarande” i HN 211009 kan jag bara inte avstå från att kommentera!

Som ”kulturarbetare” gladde det mig verkligen när bygglovsnämnden avslog ansökan om rivningslov för Måsen 13 och faktiskt denna gång åberopade Stadens yttre årsringar i sitt beslut. I alla fall en halv seger i avvaktan på Fabos överklagande!

Som hyresgäst hos Fabo blev jag dock både ledsen och arg när jag läste hur Fabo som hyresvärd behandlar David Andersson, som fortfarande bor kvar i sin lägenhet.

Hur är det möjligt att säga upp samtliga hyresgäster, även de med långtidskontrakt, innan man vet om ansökan om rivningslov går igenom? Om nu David flyttat, hade man börjat riva omgående utan beslut? Är tanken kanske att slopa uppvärmningen i de två tomma husen tills överklagandet är klart, vilket kan ta månader och ibland år? Det skyndar ju på förfallet!

Samma dag kunde man läsa en annan artikel om hur Varbergs Bostads AB rustat upp ett identiskt husbestånd i Varberg – ett villkor från Varbergs kommun när de sålde fastigheten till det kommunala bolaget! Går det att få ett bra resultat i Varberg så måste det väl gå i Falkenberg? Husen och gårdarna ser ju fantastiskt fina ut efter genomförd renovering!

Vad som slår mig är hur samhället hårdnat i sin hantering av sina medborgare. När man i slutet av 1940-talet beslöt sig för att bygga pensionärsbostäder i bland annat Falkenberg och Varberg var det med en omtanke om kommuninnevånarna. I dag känns det som att begrepp som medmänsklighet och solidaritet försvunnit och att bry sig om vad hyresgäster/kommuninnevånare vill ha är bara besvärligt! Efter att ha varit hyresgäst hos Fabo i cirka 30 år kan jag bara konstatera att servicen inte blivit bättre!

Siv Qvarfordh

hyresgäst hos Fabo

ordförande i Falkenbergs kultur- och hembygdsförening