Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Adam Ihse /TT
Bild: Adam Ihse /TT

Ledarskribenten missförstår medvetet

Läsaren Opolistisk prenumerant kritiserar Dana Pourkomeylians krönika.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Replik

Dana Pourkomeylian krönika i HN den 9 juli 2019

Det finns inga gratisluncher, skriver Dana Pourkomeylian i en krönika i HN den 9 juli, och syftar på Ebba Busch Thors riksbekanta lunch med Jimmy Åkesson. Därefter avlossas ett batteri av påstådda kristdemokratiska utspel: ”Assimilering i stället för integrering”. ”Nej till mångkulturalism”. ”Kraftigt minskad invandring”. ”Ny feminism”. ”Bättre om judar börjar fira jul”. ”Bejaka ditt ursprung -men bli svensk”.

Det verkar som om drevet börjat gå när det gäller KD. Men Ebba Busch Thor har, senast under Almedalsveckan, sagt att KD är positivt till återförening av barn till migranter och att man inte motsätter sig egna kulturyttringar hos invandrare men att det finns svenska grundläggande värderingar och regler som vi alla måste acceptera. Och i stället för enbart ”elitfeminisim”, såsom kvotering i bolagsstyrelser, vill man se en feminism som även inkluderar socialt utsatta kvinnor.

Att en skicklig och påläst ledarskribent i HN medvetet missförstår och förvanskar budskapen från ett annat parti är förvånande.

Som sagt, ingenting är gratis, och försöker man vinna retoriska poäng genom osakliga påståenden och argument tagna ur luften kan notan i slutänden bli dyr.

Opolitisk prenumerant