Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Du kan ju alltid söka ett jobb som jordgubbsplockare, föreslår insändarskribenten. Bild: Torstein, Bøe
Du kan ju alltid söka ett jobb som jordgubbsplockare, föreslår insändarskribenten. Bild: Torstein, Bøe

Las ett skydd mot godtycklighet

Bedrövligt att höra att det skulle vara ett hinder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Las förpassar unga till avbytarbänken

Las det vill säga lagen om anställningsskydd. Det är bedrövligt att höra av en ung människa att detta skulle vara ett hinder för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden.

Jag har en son som fick sparken bara för att han inte passade in i grabbgänget under sin provanställning. Han var inte grabbig nog eller vad ni ungdomar kallar manlighet och tuffhet i umgänget. Vilken trygghet pratar du om.

Min fru var ”visselblåsare” på ett privat vårdföretag och gjorde en Lex Sara-anmälan om missförhållande på arbetsplatsen. Då beskylldes hon för osolidariskt uppträdande mot arbetsgivaren. Det fanns också hot om uppsägning för hon var illojal mot arbetsgivaren. Utan fack och Las hade hon i dag varit utan arbete.

Lite sextrakasserier på julfesten får du stå ut med för du har inget skydd mot din arbetsgivare. De kommer att kalla detta för samarbetssvårigheter. Du kommer troligen att få lämna ditt jobb.

Statarna och deras förhållande byggde på att de passade in i patronens smak annars fick du flytta. Skulle någon i familjen vara handikappad blev de svartlistade och utslagna från allt arbete. Detta är historia som du kanske inte känner till.

Du kan ju alltid söka ett jobb som jordgubbsplockare. Odlarna får importera arbetskraft, med invandrarverkets hjälp, från låglöneländer. Det handlar om många jobb som utländsk arbetskraft får utföra som skulle kunna utföras av svenskar.

För övrigt finns alltid Centerns paradgren entreprenör i någon form då slipper du stå utanför arbetsmarknaden och kan odla jordgubbar inför midsommar. Centern är ju ett parti som vill höja pensionsåldern hur har du tänkt där? Cuf-ledningen skriver att många äldre sitter i fikarummet utan att utföra något arbete. Underförstått borde de avskedas.

Gekås tar väl in coronavikarier och hemtjänsten brukar ha kort om folk. Detta kan ju resultera i en fast anställning efter några år.

Känn aldrig någon trygghet utan lev som en vagabond utan fast förankring i samhället. Las är ett försvar mot godtycke.

Ex arbetsgivare