Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Invigning Trönningeskolan och Tresteget, augusti 2017 Bild: Robert Boman

Löparbanor vid Tresteget kan dröja

Mark finns avsatt för löparbanor utomhus vid Tresteget men den kommunala investeringsprocessen tar sin tid.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Dags för löparbanor ute vid inomhusarenan Tresteget" (27/06/2019)

Hej Idrottsvän! Tack för din synpunkt. Vi välkomnar alltid respons från föreningsaktiva och andra som nyttjar kommunens anläggningar.

Det stämmer att det finns planer för en utomhusarena för friidrott med bland annat löparbanor i anslutning till Tresteget. Mark avsattes i samband med att kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om att bygga ett idrottscentrum i Trönninge. Utomhusarenan är också omnämnd i kommunfullmäktiges investeringsplan.

Det finns dock inget beslut kring när detta projekt ska förverkligas. Det är en prioritering som våra förtroendevalda gör i samband med att de beslutar om kommunens budget.

Varberg är en idrottskommun, här verkar drygt 200 idrottsföreningar. Många av dem har en bred verksamhet och för flera av dem går det riktigt bra. Det stora idrottsintresset bidrar till högt tryck på våra anläggningar. Flertalet föreningar är i behov av fler flexibla och ändamålsenliga anläggningar för att utöva sin idrott.

Det är så klart väldigt glädjande att intresset för idrott är så stort, men det bidrar också till att det är många behov som behöver tillgodoses.

I din insändare efterlyser du snabba tag. Den kommunala investeringsprocessen tar sin tid och vi är medvetna om att det kan skapa en frustration. Det ligger mycket förarbete bakom en ny arena, något som krävs för att vi ska kunna göra kloka och långsiktiga investeringar. Vi ber om ditt tålamod och hoppas att du även fortsatt utövar ditt engagemang för idrotten. Eldsjälar är en stor och viktig anledning till att Varberg är just en idrottskommun.

Katarina Sundberg

tf fritidschef och förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen, Varbergs kommun