Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Per Svensson (S) och Annelie Andelen (C). Bild: Ola Folkesson

Låt våra medarbetare göra skillnad

Coronaviruset har förändrat delar av vår vardag.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi brukar säga att man som kommunanställd har Sveriges viktigaste jobb. Ibland möts vi av skeptiska miner. Men inte i dessa dagar. Det är mer än tydligt att våra pedagoger i förskola och skola samt våra medarbetare inom omsorgen är oerhört betydelsefulla. Inte bara för de människor som de dagligen möter. Utan också för att alla vi andra ska kunna känna oss trygga med att våra nära och kära får god omsorg och en bra pedagogisk verksamhet.

Den senaste tiden har vi sett en hög frånvaro bland våra medarbetare. Detta är kopplat till förändrade rutiner för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, till exempel att våra medarbetare ska ha en ökad försiktighet vid förkylningssymtom. Men också till att många är hemma och tar hand om sjuka barn.

För den kommunala organisationen är den höga frånvaron den hittills största utmaningen för oss kopplat till coronaviruset. Om inte våra pedagoger kan vara i skolorna och förskolorna eller om våra undersköterskor inte kan ta hand om våra äldre så kan konsekvenserna för hela samhället bli mycket stora. Därför behöver vi nu hela samhällets hjälp att backa upp våra anställda i vardagen så att de får bättre möjligheter att vara på jobbet och utföra Sveriges viktigaste jobb.

Även om vi tillsammans kan få ner den höga frånvaron så går vi troligen mot en vår då kanske fler än vanligt kan komma att behövas inom äldreomsorgen. Vi vill också vara förberedda för en sådan situation. Därför hoppas vi att du som har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, och som har möjlighet att hoppa in och jobba under en period, anmäler ditt intresse till Falkenbergs kommun.

Falkenbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset. Vi ser kontinuerligt över hur det kan påverka våra verksamheter och vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter ger.

Coronaviruset har förändrat delar av vår vardag. Men mycket är ändå sig likt. Så länge du är frisk kan du besöka stadens och inlandets restauranger och handla i dina lokala butiker. Från politiskt håll kommer vi se till att kommunen gör vad den kan för att stärka våra lokala företag.

Vi som politiker ställer höga krav på den kommunala organisationen. Vi gör det för att du som invånare ska få det som du förväntar dig. Vi gör det också för att vi vet att vi har mycket kompetenta medarbetare som vill göra skillnad på riktigt.

Nu ber vi om din hjälp att stötta våra anställda så att vi alla kan få en fungerande vardag.

Per Svensson (S)

kommunråd

Anneli Andelen (C)

oppositionsråd