Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ann-Charlotte Stenkil (M), Per Svensson (S) och Jonas Bergman (M) är kommunstyrelsens ordförande i Varberg, Falkenberg och Halmstad. "Elitidrottens positiva effekter sträcker sig långt utanför matcharenan." skriver de. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Låt våra fotbollshjärtan slå även i år!

De halländska toppolitikernas uppmaning till Folkhälsomyndigheten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Våra halländska elitlag i fotboll är i mycket hög grad beroende av de intäkter som tv-rättigheter ger dem. På sista raden handlar det om tiotals miljoner kronor i intäkter som riskerar att gå förlorade. När möjligheten att erbjuda spel inför publik är borta och när sponsorintäkterna viker i pandemins spår är tv-sända matcher den enda stora intäkten som kvarstår. Detta är också skälet till att fotbollsligor över hela världen nu öppnar upp för spel inför tomma läktare, men med en stor och engagerad publik i tv-sofforna.

När våra elitidrottslag nu står inför sin kanske största ekonomiska utmaning någonsin är det viktigt att komma ihåg att elitidrottens positiva effekter sträcker sig långt utanför matcharenan. Inte bara för att tusentals arbetstillfällen står på spel över hela landet, utan elitidrotten är också brett engagerad i våra lokalsamhällen och bidrar på många sätt till arbetet med att minska segregation och att stärka människor som behöver stöd på arbetsmarknaden. Elitidrotten har också stora positiva effekter på ungdomsidrotten, inte minst som förebilder.

Vi uppmanar därför Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet att göra allt som står i deras makt för att tillsammans med våra elitlag hitta en lösning som möjliggör en uppstart av våra fotbollsligor och som samtidigt skyddar samhället mot smittspridning. Låt våra fotbollshjärtan slå även i år!

Ann-Charlotte Stenkil (M)

Kommunstyrelsen ordförande, Varberg

Per Svensson (S)

Kommunstyrelsen ordförande, Falkenberg

Jonas Bergman (M)

Kommunstyrelsen ordförande, Halmstad