Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ensamkommande. Man kommer till Sverige eller till ett annat land för att överleva och för att man inte kan leva i hemlandet för att det finns hot, krig och massa hemska saker, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ensamkommande. Man kommer till Sverige eller till ett annat land för att överleva och för att man inte kan leva i hemlandet för att det finns hot, krig och massa hemska saker, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Låt ungdomarna stanna i Sverige

Det är inte så lätt för en ungdom att lämna ett land som man har bott i i två år.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag är en kille från Afghanistan som bor hos en svensk familj. Jag tycker att det är orättvist att skicka tillbaka oss ungdomar till vårt hemland. Det är inte så lätt att lämna sitt hemland och flytta till ett annat land där man är utan sina familjer på grund av kriget.

Man kommer till Sverige eller till ett annat land för att överleva och för att man inte kan leva i hemlandet för att det finns hot, krig och massa hemska saker som kommer hända men man aldrig kan se hur det har hänt. Mitt förslag till Migrationsverket borde ge ungdomarna uppehållstillstånd för att det finns ungdomar som är jätteduktiga, de sköter sig i skolan och jobbar samtidigt på kvällar eller efter skolan och verkligen kämpar mot sitt mål.

Det svårt för oss ungdomar att gå i skolan och hitta ett jobb efter att vi har fått avslag och jag är en av de som har fått avslag. Migrationsverket kommer och säger att alla måste tillbaka till sitt hemland och stänger alla vägar för oss ungdomar. Efter det kan vi inte gå skolan eller hitta ett jobb. Det är inte så lätt för en ungdom att lämna ett land som man har bott i i två år och har lärt sig språket, kulturen, har gått i skolan och har ett litet jobb.

Å andra sidan finns det ungdomar som begår brott och gör saker som ingen tycker är bra, jag tror att det finns människor överallt, både svenskar och invandrare, som stjäl och begår brott.

Ni måste tänka om ni själva hade hamnat i vår situation, vad skulle ni göra då? Om Migrationsverket hade sagt till er att ni måste lämna landet. Vi kom till Sverige för att ha litet lugn och kunna känna att vi också är människor.

Avslutningsvis vill jag uppmana Migrationsverket att låta oss ungdomar stanna i Sverige för att vi kom från krig, hot och hemskheter för att kunna överleva här i Sverige.

Hossein Haidari