Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Det är mycket större sannolikhet att träffa på tyska i arbetet istället för franska och spanska som man nu bara får välja emellan, skriver en blivande högstadieelev. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Det är mycket större sannolikhet att träffa på tyska i arbetet istället för franska och spanska som man nu bara får välja emellan, skriver en blivande högstadieelev. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Låt oss läsa tyska i högstadiet

En elev tycker inte att argumentet för att ta bort språket räcker.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Man har nu tagit bort tyska som valmöjlighet i Apelskolan. Man gjorde detta för att inte så många elever väljer språket. Men argumenten till att ha kvar tyskan tycker jag är starkare.

Till exempel har svenskar mycket med tyskar att göra i det flesta branscher. Det är mycket större sannolikhet att träffa på tyska i arbetet istället för franska och spanska som man nu bara får välja emellan. Det är en verklig stor anledning till att ha kvar tyskan i skolan.

Det kommer även fler tyska turister till Sverige än vad det kommer spanska och franska. Då kan det vara bra att kunna kommunicera med dem.

En ytterligare anledning till att ha kvar tyskan är att man kan förbättra sina karriärmöjligheter inom många branscher. Både utomlands och i Sverige. T. ex inom produktion och industri, handeln, turism, teknik och vetenskap och kommunikation så har man mycket nytta av tyska. Vi elever är eran framtid och vi måste ha möjligheten att kunna förbättra våra karriärmöjligheter!

Min förhoppning är att man ska föra in tyskan igen för att vi ska ha bra karriärmöjligheter, kunna kommunicera med tyska turister som kommer till Sverige och att kunna träffa på tyska i arbetet.

En elev som börjar högstadiet i Ullared