Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Boule. Hälsoledaren gör många aktiviteter med de äldre, bland annat boule. Bild: Anders Wiklund/TT

Låt hälsoledarna vara kvar

Vi ger de äldre extra glädje i vardagen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till socialnämnden i Varberg och kommuninvånare: Det har kommit till min kännedom att vi hälsoledare eventuellt inte skall få behålla våra tjänster nästa år. Då jag själv arbetar som hälsoledare på Träslövsvägen 23 (Östergården), så måste jag få berätta för er alla i nämnden hur viktigt det är att vi får vara kvar då det betyder så mycket för de boende, personal och anhöriga.

Vi gör så mycket tillsammans med de äldre och det är verkligen uppskattat. Varje morgon förbereder vi frukost åt de boende så de får sin frukost direkt utan att behöva sitta och vänta på den, och så att alla kan äta tillsammans. Vi hjälper även dem som behöver hjälp med matintaget via matning. Skulle det fattas personal så hoppar vi in och hjälper personalen så att folk kommer upp ur sängarna, och vi utför undersköterskeuppgifter då vi alla är undersköterskor. Vi är alltså en extra hand för alla.

Vi har aktiviteter tillsammans med de boende som är alltifrån tidningsläsning, högläsning, boule,gymnastik ,spela spel, bingospel, promenader/utevistelser och även cykelturer med våran side by side-cykel. Vi ordnar med underhållning av olika slag. Vi bakar goa färska bakverk till kaffet. Vi har sångstunder och även ledsagning om det skulle behövas. På fredagar har vi en liten egen restaurang där vi äter lunch tillsammans med flera boende. Vi sitter även och har små enskilda samtal om någon skulle önska detta. Vi skall åka strandtåget snart som är väldigt uppskattat och nu till hösten skal vi göra utflykter bland annat till Naturum.

Jag har jobbat i kommunen inom äldreomsorgen i 30 år och dessa sista två åren har varit de mest roliga och givande, och jag är så nöjd varje dag för det känns att man gett de äldre lite extra glädje och en liten guldkant i vardagen. Jag hoppas innerligt att hälsoledarna får vara kvar i Varbergs kommun och ni är alla hjärtligt välkomna för att komma och se vad vi gör och även få prata med de boende för de har en del på hjärtat som dom vill prata med er om och få ge sina åsikter.

Lena Davidsson

hälsoledare Östergården