Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kan man inte ha möjlighet att åka med bussen vintertid? Bussen är ju ändå inte full, undrar insändarskribenten. Bild: Kent Eng
Kan man inte ha möjlighet att åka med bussen vintertid? Bussen är ju ändå inte full, undrar insändarskribenten. Bild: Kent Eng

Låt fler åka skolbuss på höst och vinter

Det finns gott om plats i skolbussen att ta med barn som skulle behöva åka med.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Har ett barn som får lov till skolskjuts. Det andra får ta sig till skolan med cykel eller gå, på en väg som många med mig anser vara farlig. Men inte kommunen. Enligt kommunen är detta inte en farlig väg och barnen kan gå/cykla/köra moped till skolan.

Men skolbussen som åker förbi och tar upp ett fåtal barn, men en fullstor buss! Det finns gott om plats i bussen att ta med barn som skulle behöva åka med.

Att gå eller cykla går väl om vädret är bra och dagsljus finns. Men när hösten och vintern kommer, med ösregn och snö. Mörker. Ska då barnen behöva gå på en väg där lastbilar kör, bilister inte tar hänsyn till hastigheten och det inte finns väggren eller belysning?

Kan man inte ha möjlighet att åka med bussen vintertid? Bussen är ju ändå inte full. Att köra en handfull barn i en stor buss är ju knappast miljövänligt?

Förälder på landet