Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ängslyckans demensboende Kungsäter Bild: Annika Karlbom

Låt demenssjuka bo kvar på Ängslyckan

Hur har politiker och tjänstemän tänkt?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Demensboendet i Kungsäter läggs ned"

För några dagar sedan nåddes vi av beskedet att demensboendet Ängslyckan skulle stängas till förmån för ett LSS-boende i samma lokaler.

Man funderar över hur kommunens tjänstemän och politiker i socialnämnden har tänkt. Ett snabbt beslut under kort tid ger känslan av desperation och villrådighet. Planering och. genomarbetat beslut kanske hade varit på sin plats.

Att flytta demenssjuka människor från en trygg miljö kan ifrågasättas (Prof Yngve Gustafsson) och skulle säkert kunna påverka sjukdomens förlopp på ett negativt sätt.

Man har ej heller haft viljan att kommunicera med berörda parter innan beslut tagits.Det ger intryck av att något måste döljas. Var har det gått fel? Det kan inte ha kommit som en blixt från klar himmel att antalet LSS-boenden måste expandera.

Varför är det oftast äldre. människor utan förmåga att protestera som körs över på detta sätt. Socialnämnden har i andra sammanhang visat humana hänsyn. Varför ej nu?

Samverkansgruppen för pensionärsorganisationerna i Varberg protesterar å det kraftigaste mot detta beslut samt anser och kräver att man ändrar beslutet och låter de demenssjuka få bo kvar på Ängslyckan.

Samverkansgruppen för pensionärsorganisationerna i Varberg