Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Om det nu ska sparas, så tycker jag att vi lärare måste ställa upp solidariskt och hjälpa till, skriver insändarskribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Om det nu ska sparas, så tycker jag att vi lärare måste ställa upp solidariskt och hjälpa till, skriver insändarskribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Lärare – stanna hemma

Snoriga kollegor kommer till jobbet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varbergs kommun går dåligt, det ska sparas. Skolan jag jobbar på tar inte längre in vikarier vid kortare sjukfrånvaro, eller tjänstledigheter på upp till en vecka. ”Ni får lösa det i arbetslaget” är det som gäller. Underligt kan man tycka, då den icke utbetalade lönen självfallet täcker en eventuell vikaries lön. Snoriga kollegor kommer till jobbet och mumlar ”Nej jag vill inte vara hemma med dåligt samvete”.

Men, om det nu ska sparas, så tycker jag att vi lärare måste ställa upp solidariskt och hjälpa till, och dra vårt strå till stacken. Det finns några enkla sätt för detta:

1. Lärare, när ni känner er sjuka, gå inte till jobbet lite snoriga, utan stanna hemma i en dag. Kommunen sparar in en dagslön utan kostnad! Finfint!

2. Om ni funderat på att ta tjänstledigt några dagar, så är det läge att göra det nu! Kommunen sparar lön utan kostnader, för övriga anställda gör ju jobbet gratis! Hurra!

Hmmm… tänk om vi alla skulle ta och sjukskriva oss/ta tjänstledigt samtidigt en dag? Eftersom vi är cirka 800 anställda, och var och en tjänar typ 1700 kronor/dag, så innebär det att vi lärare kan spara 1 360 000 kronor. Per dag! Åt kommunen! Och om vi gör detta en gång i månaden så spar vi mer än 16 miljoner kronor per år!!! Varbergs kommun kommer att gå plus! Jag ser bara möjligheter, let’s do this!

K Näppt

Lärare i Varberg