Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Herting är ett fint bostadsområde byggt på 50-60-talet med den tidens fina tankar om människans plats och behov. Bild: Håkan Bergström
Herting är ett fint bostadsområde byggt på 50-60-talet med den tidens fina tankar om människans plats och behov. Bild: Håkan Bergström

Lägg ner planerna på att förtäta Herting

Ta detta område in i 2020-talet utan att fördärva de fina intentionerna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till Falkenbergs politiker: Lägg ner planerna på att förtäta Herting, nu måste det bli lugn och ro i vårt bostadsområde.

Herting är ett fint bostadsområde byggt på 50-60-talet med den tidens fina tankar om människans plats och behov. Där finns hyresrätter, bostadsrätter, parhus, radhus och villor i en bra blandning. Många grönytor att leka på och som ger tillfälle för promenader och att njuta av ljus och öppenhet. Området är så genomtänkt i sin enkelhet och är fullt fungerande än i dag.Det har inte gjorts något genomgripande på alla dessa år så visst krävs det en varsam renovering av Fabos fastigheter.

En översyn av grönytorna runt hela Hertings område samt tydliga cykel/gångbanor är önskvärt. Det ligger helt rätt i tiden att bevara våra fina kulturområden i Falkenberg och ge vår kommande generation ett historiskt perspektiv på vårt bostadsbyggande för 60 år sedan.

Nu har ni chansen att ta detta område in i 2020-talet utan att fördärva de fina intentioner som arkitekterna och den tidens politiker gav i arv till Falkenberg.

En kommuninvånare