Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
De boende utmed Rödaledstigen får problem när kyrkobesökare parkerar vilt i området.

Kyrkobesökarna tar alla parkeringar

Ingen hänsyn visas till de boende.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Kyrkan på Apelvikshöjd byggde ut för något år sedan för att kunna ta in mer folk. Man utökar verksamheten, utan att ta hänsyn till de begränsade parkeringsmöjligheter som råder i området.

Det har alltsedan området byggdes varit problem för boende utmed Rödaledstigen vid stora evenemang i kyrkan, då kyrkbesökarna lägger beslag på alla parkeringsplatser. Platser som boende och besökare till fastigheterna är beroende av. Vi hyresgäster får då söka parkering långt utanför området.

Problemet bara förvärras med tiden och kyrkobesökarna visar ingen hänsyn till de boende. Förslagsvis kan de göra det genom samåkning, föraren släpper av passagerarna och parkerar utanför området eller ev. andra lösningar? Det kan väl inte vara så att hyresgästerna bara skall acceptera detta?

Vi önskar svar på detta från någon ansvarig inom kyrkan.

Boende på Rödaledstigen

Svar

från kyrkan

Det är roligt att så många vill komma till våra kyrkor i Varberg! Samtidigt kan det förstås leda till bekymmer av olika slag.

Den 7 december dubblerade vi konserten i Apelvikshöjds kyrka så att alla skulle få plats. Jag hoppas att ni som fick vända till konserten 16.00 visste om att det fanns möjlighet att höra samma konsert 18.00 i stället. Annars finns det många fler möjligheter att höra vacker julmusik i gudstjänster och konserter i våra kyrkor, ända fram till trettondehelgen. Välkommen tillbaka!

Bristen på parkeringsplatser kring Apelvikshöjds kyrka är ofta ett bekymmer. Hur man parkerar är ett personligt ansvar. Men jag vill passa på att uppmana besökare till kyrkan att visa hänsyn genom att respektera parkeringsbestämmelser och medmänniskor i området. Försök att samåka eller att ta er till kyrkan på annat sätt än med bil om ni kan, så att P-platserna kan användas av dem som bäst behöver dem.

Vi får också se över om en del större evenemang hellre borde vara i Varbergs kyrka. Men det grundläggande ”problemet”, att så många vill komma till Apelvikshöjds kyrka varje söndag, det får vi försöka leva med som goda grannar.

Fredrik Ivarsson

Kyrkoherde i Varbergs församling

LÄS MER: 7.12 apelvikshöjds kyrka

LÄS MER: Apelvikshöjds kyrka öppnar igen