Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallands Konstmuseum invigdes den 26 oktober. Bild: Johan Persson
Hallands Konstmuseum invigdes den 26 oktober. Bild: Johan Persson

Kulturskymning i HN

Bara en spalt om årets största kulturhändelse i Halland.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Lördagen den 26 oktober var vi på invigningen av Hallands Konstmuseum i Halmstad. En kulturell storsatsning som innebär att hela Halland fått ett konstmuseum av nationellt mått med möjlighet att skapa fina utställningar upptill stort utrymme för de egna samlingarna. Man kan nog kalla detta för årets största kulturhändelse i Halland.

Detta uppmärksammas i måndagens HN med en enspaltare. När vi sedan tittar i HP konstateras att artikeln är en nerbantad version av deras reportage. Detta är botten av kulturbevakning. HN får gärna skriva spaltmeter om idrott och kändisar, men det händer också mycket mer av intresse i vårt samhälle som bör uppmärksammas I detta fallet ett nytt, stort, fint museum med fyra intressanta utställningar som borde recenseras eller presenteras. Internationellt kända fotografen Lotta Antonsson är till och med från Varberg! Skärpning!

Eva-Lena och Per Repfennig

Rolf Olsson

Svar

från HN:s redaktion.

Jag har förståelse för kritiken. Anledningen till att reportaget om det nya museet fick relativt lite utrymme var helt enkelt att formatet på den dagens papperstidning var litet. Då blir prioriteringarna hårda. Den dagen värderades andra nyheter högre och fick således ta större plats. Det längre reportaget om konstmuseet fanns givetvis att ta del av i sin helhet på hn.se. Att kalla det för kulturskymning är kanske att ta i men visst var det lite kulturellt skuggigt just den dagen.

Petter Tarenius

nyhetschef